Veel trends, gaming en interactief spelen op nieuwe recreatievakbeurs in Kalkar

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min
In Wunderland Kalkar, vlak over de grens bij Nijmegen, wordt op 10 en 11 september voor het eerst de recreatievakbeurs Welt der Freizeit gepresenteerd. De nieuwe vakbeurs wil zich volledig richten op trends in de recreatiesector, met een zwaartepunt op gaming en interactief spelen. Dit meldt Pretwerk.
Welt der Freizeit richt zich op recreatieondernemers in zowel Duitsland als Nederland. De website van de vakbeurs is dan ook tweetalig. Er zal veel aandacht zijn voor de laatste ontwikkelingen en innovaties in de recreatiebranche tijdens de tweedaagse vakbeurs in attractiepark Wunderland. 
 
Een belangrijke trend in recreatieland is volgens Pretwerk dat beeldschermen niet meer alleen bij indoorrecreatie te vinden zijn, maar ook steeds meer daarbuiten. Volgens het artikel op de website is er lang weerstand geweest tegen computerspelletjes op vakantie – kinderen zouden alleen nog maar binnen achter een scherm zitten – maar is dat doembeeld dankzij de nieuwe generatie interactief spelen ‘compleet achterhaald’.
 

Het nieuwe buitenspelen

 
Bij Welt der Freizeit zal het nieuwe buiten spelen dan ook uitgebreid aan bod komen. Onder meer de Nederlandse pionier op dit gebied, YALP, is aanwezig op de beurs om interactief spelen inzichtelijk te maken. Er kunnen onder meer interactieve speeltoestellen van dit Nederlandse bedrijf getest worden. 
 

Wellness, glamping en Virtual Reality

 
Ook voor virtual reality zal veel ruimte zijn. Onder meer de Exodus Burned is vertegenwoordigd: een VR-game die sporten wil stimuleren, en is ontwikkeld door de Eindhovense onderneming Pillow’s Willow VR Studio’s. Verder is er op de beurs aandacht voor wellness, glamping en sportieve buitenactiviteiten, en kunnen bezoekers te weten komen hoe technologie gastbeleving en informatievoorziening kunnen ondersteunen, en wat dronebeelden kunnen betekenen in de communicatie.
 
Welt der Freizeit vindt op 10 en 11 september plaats in het Kernwasser Wunderland Freizeitpark in Kalkar. Er zijn nog tickets voor het recreatie-evenement te krijgen.
 
Door: Nationale Recreatiegids