Watersportsector zit weer in de lift

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
De watersportsector in Nederland heeft de weg omhoog weer gevonden. De gemiddelde omzet steeg met 4,8 procent,  opgestuwd door de uitzonderlijke zomer van 2018. Dit meldt de Watersport Almanak. 
Daarnaast steeg de verkoop van nieuwe boten met 7 procent ten opzichte van 2017 en zagen de verhuurbedrijven hun omzet met maar liefst 10 procent stijgen, zo blijkt allemaal uit cijfers van de Nederlandsche Vereeniging voor Handel en Industrie op het Gebied van Scheepsbouw en Watersport, beter bekend als HISWA. De trend is een kentering. Zo meldde de Haarlemse producent Bootzeil eind januari nog dat het bootbezit en -gebruik in Nederland dalende is. 
 

Tekort aan vakmensen

 
Nu geven jachtbouwers en importeurs aan dat de verkopen aantrekken. Vooral tweedehands boten vinden sneller een nieuwe eigenaar; de prijzen zijn stabiel. Jachtmakelaars en -experts zien de toekomst zonnig tegemoet, maar bij watersportbedrijven houden ze nog een slag om de arm: zij zien het tekort aan vakmensen opdoemen, iets wat goede resultaten op den duur in de weg kan gaan zitten.   
 
Nationale Recreatiegids