Gedeputeerde: breng belangen Maastricht Aachen Airport en toerisme in balans

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
De Limburgse PvdA-gedeputeerde Eric Geurts stelt dat noch de belangen van Maastricht Aachen Airport (MAA) noch de belangen van het toerisme, boven elkaar mogen prevaleren. Hij stelt dat de twee economische motoren van Zuid-Limburg moeten streven naar een evenwichtige modus vivendi. Dit meldt 1Limburg.
Geurts zij dit op een bijeenkomst voor bestuurders en toeristische ondernemers in Roermond. Daar stelde hij dat het belang van MAA voor de Limburgse economie niet te onderschatten is, wat onder meer geïllustreerd wordt door het feit dat het vliegveld ten noorden van Maastricht een van de hoofdredenen is dat The European Fine Art Fair (TEFAF) jaarlijks wordt georganiseerd in de Limburgse hoofdstad. "Dan zitten ook de hotels in Maastricht en het Heuvelland vol. Daarnaast willen ook Limburgers graag op vakantie gaan vanaf MAA", zo stelt Geurts. 
 

Rem op de groei

 
Daartegenover staat dat het vliegveld niet ongebreideld kan blijven groeien, vindt de gedeputeerde, omdat dat schade kan opleveren voor de reputatie van Zuid-Limburg als vakantiebestemming waar rust is te vinden. De toeristische sector kwam daarom eerder al in het verweer en stuurde eind vorig jaar een brandbrief naar de provincie Limburg, waarin ze vroegen om een andere exploitatie van het vliegveld. "Maar ook dat toerisme kan niet alsmaar uitdijen, al is het maar omdat het nu al lastig is om geschikt personeel te vinden. Het gaat om de balans", aldus Geurts. 
 
Niet alleen MAA verantwoordelijk
 
De gedeputeerde benadrukte ook dat het niet alleen de vliegtuigen van MAA zijn die voor overlast zorgen, maar ook die van het nabijgelegen vliegveld Bierset bij Luik, en die van de  ook de militaire luchtbasis Awacs, vlak over de grens bij Geilenkirchen: "Het is een optelsom."
 
Door: Nationale Recreatiegids