Z-Holland presenteert onderzoek toerisme in aanloop PS-verkiezingen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
De economische impact van toerisme in Zuid-Holland blijft groeien. In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen komt de provincie nu met het Perspectief Toerisme Zuid-Holland 2030, waarin de resultaten van een marktverkenning worden gepresenteerd. Dit meldt de Vereniging Recreatieondernemers Nederland (RECRON).
De verwachting is dat het aantal toeristen dat Nederland aandoet in 2030 met zo'n vijftig procent stijgt ten opzichte van nu. Buitenlandse toeristen brachten in 2017 voor 28,3 miljard aan toegevoegde waarde voor de Nederlandse economie. RECRON-Regiomanager Arthur Helling: "De Provincie Zuid-Holland wil de kansen die onze sector biedt de komende jaren pakken en heeft daarom met sectorpartijen, waaronder RECRON, het Perspectief Toerisme Zuid-Holland 2030 opgesteld in de aanloop naar de Statenverkiezingen van 2019."
 
Het verblijfstoerisme heeft in Zuid-Holland een jaaromzet van 1,9 miljard euro en brengt twintigduizend banen met zich mee. Helling: "Maar er liggen ook uitdagingen. De huidige marktgroei zet door, maar we zien ook wel toenemende spanning tussen vraag en aanbod." 
 
De Provinciale Statenverkizeingen zijn dit jaar op 20 maart. Het document Perspectief Toerisme Zuid-Holland 2030 is terug te vinden via de website van de provincie Zuid-Holland. 
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids