Zeeuwse camping eerste die subsidie ontvangt voor circulair bouwproject

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min
De Provincie Zeeland ondersteunt de komende twee jaar twintig ondernemers om op hun bedrijf een voorbeeldproject van circulair bouwen op te starten en te realiseren. Hiervoor zijn vouchers van tienduizend euro beschikbaar, waarvan nu de eerste is uitgereikt. Dit meldt de Vereniging voor Recreatieondernemers Nederland (RECRON).
De voucher werd afgelopen donderdag, tijdens de Week van de Circulaire Economie, door gedeputeerde Jo-Annes de Bat overhandigt aan Sjaak en Anneke de Hullu – Schippers, eigenaren van Camping Schippers in Nieuwvliet. Met tienduizend euro subsidie kan de camping een goed plan ontwikkelen voor een duurzame circulaire verbouwing van de huidige verouderde bebouwing om zo een oplossing te vinden voor de visuele blokkade die de huidige loodsen vormen. Zelf investeert de camping minimaal 12.500 euro in de voorbereiding van het project en nog eens minimaal 12.500 euro bij de realisatie. 
 

Doel voucherregeling

 
Doel van de voucherregeling is om ondernemers die stappen willen zetten op het gebied van circulair bouwen te stimuleren en te adviseren met kennis en advies. Daarbij zal de verworven kennis en ervaring binnen de sector worden gedeeld zodat anderen hier ook mee aan de slag kunnen gaan. Daarnaast worden er binnen het project regelmatig inspiratiebijeenkomsten georganiseerd en wordt een website opgezet om kennis en informatie binnen de sector te kunnen delen. Op initiatief van NV Economische Impuls Zeeland, RECRON, het Kenniscentrum Kusttoerisme, en met steun van de Provincie Zeeland, is het project Land in Zee, een Circulaire Beleving gestart met de focus op circulair bouwen. Zo proberen ze de circulaire transitie in Zeeland te versnellen.
 

Circulair bouwen in toeristische sector

 
Snel veranderende trends en het gegeven dat een accommodatie na vijftien jaar weer aan vernieuwing toe is, maakt circulair bouwen bij uitstek interessant voor de toeristische sector. De focus van het project ligt op bouwen, maar er wordt ook gekeken naar het ontwerp, de inrichting van het terrein, de infrastructuur en de inrichting van de accommodaties en gebouwen.
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids