Limburgse toerismeorganisatie heft zichzelf op

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
De Limburgse koepelorganisatie Leisure Port houdt op te bestaan, nu aangesloten gemeenten de samenwerking hebben opgezegd. Directeur Jan van Schaik van Leisure Port is "verbaasd en teleurgesteld". Dit meldt De Limburger.

Twee jaar lang stond de rol van Leisure Port al ter discussie, en nu is er een knoop doorgehakt. De gemeenten Venlo, Venray, Horst aan de Maas, Gennep, Bergen, Mook en Middelaar, Peel en Maas en Leudal stellen nu dat de resultaten van Leisure Port ontoereikend zijn gebleken, en dat opheffen de beste optie is. In september stelde de toeristische koepelorganisatie nog een fusie voor met VVV Midden-Limburg, maar daar zagen de betrokken gemeenten weinig heil in. Zij zijn nu voornemens volgend jaar zelf een nieuwe organisatie in het leven te roepen.

Jan van Schaik, de directeur van Leisure Port, heeft in een brief aan de gemeenten laten weten "verbaasd en teleurgesteld te zijn" dat de samenwerking "zonder verdere onderbouwing" nu wordt beƫindigd. Wat er nu met het platform liefdevoorlimburg.nl, gelieerd aan Leisure Port, gaat gebeuren, is onduidelijk. Van Schaik heeft al laten weten zich hard te willen maken voor het behoud van app en website.

Door: redactie Nationale Recreatiegids