Dag van Citymarketing en Nationaal Congres Citymarketing samen verder

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min
Het Nationaal Congres Citymarketing en de Dag van de Citymarketing gaan voortaan samen verder. De nieuwe naam luidt Nationaal Congres Citymarketing. De eerste editie van dit nieuwe evenement wordt in juni 2019 in Eindhoven gehouden. Dit meldt Stichting Netwerk Citymarketing (SNC).

De stichting is de drijvende kracht achter de Dag van de Citymarketing, dat het evenement acht keer organiseerde. Het Nationaal Congres Citymarketing bestaat al iets langer: dat werd elf keer georganiseerd, alle edities door het Amsterdamse Respons ("hét kennisbureau op het gebied van evenementen, toerisme en citymarketing in Nederland"). Nu worden onder leiding van de SNC beide evenementen samengevoegd en gaan ze door onder de naam Nationaal Congres Citymarketing. Respons blijft als sponsor verbonden aan het evenement. De Dag van de Citymarketing verdwijnt, maar ook weer niet helemaal: de ondertitel van het nieuwe evenement wordt 'dé dag van de citymarketing'.

“Deze ontwikkeling stelt ons in staat nog beter het belang van citymarketing binnen steden en regio's voor het voor voetlicht te brengen", zegt Martijn Bulthuis, voorzitter van het Netwerk. "Het Nationaal Congres Citymarketing zal dé plek zijn waar toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland ons inspireren en waar de ontwikkelingen van de toekomst worden geagendeerd. Alle partijen die betrokken of geïnteresseerd zijn in citymarketing komen er bij elkaar. Van marketeer tot student, van politicus tot instelling. Met deze bundeling van krachten kunnen we nóg beter onze rol als kennisorganisatie vervullen."

Lex Kruijver, algemeen directeur van Respons: "Met één citymarketing congres in Nederland kan de kwaliteit omhoog omdat je beter in staat bent (internationale) sprekers uit te nodigen en het aantal deelnemers kan toenemen hetgeen de kwaliteit ten goede komt. Wij blijven met Respons de komende jaren als hoofdsponsor aan het Nationaal Congres Citymarketing verbonden."

Het eerste Nationale Congres Citymarketing nieuwe stijl zal in juni 2019 plaatsvinden in Eindhoven. Hier zal ook de Nationale Citymarketing Trofee worden uitgereikt. De exacte datum van het evenement is nog niet bekend.

Door: redactie Nationale Recreatiegids