Honderd sollicitanten voor functie directeur Wildlands

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Er zijn genoeg mensen op wie leiding geven aan een noodlijdend dierenpark een grote aantrekkingskracht uitoefent: bij werving- en selectiebureau Hunter Select hebben al honderd kandidaten gesolliciteerd op de functie van directeur bij het verlies draaiende Wildlands Adventure Zoo. Dit meldt RTV Drenthe.

Het selectieproces is in handen van consultants Renée Nicolaï en Sylvana Iwema. "Het is een mooie zoektocht en er is veel animo, maar zeker niet iedereen past in dit profiel", zegt Iwema. "Diegene die we zoeken heeft bij voorkeur ervaring in een (eind)verantwoordelijke functie binnen een organisatie waar klantgerichtheid en klantbeleving centraal staat", aldus Nicolaï. "We zoeken echt een enthousiaste, vernieuwende en ondernemende directeur. Diegene moet daadkracht hebben, van veranderprocessen houden en commerciële kansen weten te vinden en te benutten."

Het duo is fulltime bezig met de zoektocht naar een geschikte nieuwe directeur. "We zijn blij mee dat we dit mogen doen", zegt Nicolaï. "Het is best complex, wat het ook extra interessant maakt." Degene die uiteindelijk de nieuwe directeur wordt zal de handen uit de mouwen moeten steken: het park ziet het aantal bezoekers teruglopen en de omzet dalen. Een week geleden kreeg de dierentuin nog uitstel van betaling van de gemeente, dat bijna zestig miljoen euro in het park heeft zitten.

Op 19 september nam Frankwin Beers afscheid van het Emmense dierenpark na tegenvallende resultaten. Een maand later werd Erik van Engelen aangesteld als interim-directeur; voor hem wordt nu vervanging gezocht.

Door: redactie Nationale Recreatiegids