Bijna vier jaar na sluiting nieuwe eigenaar voor dierentuin De Wissel

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Begin 2015 sloot minidierentuin De Wissel in Epe zijn deuren. Daarna kreeg de natuur vrij spel en verloederde het terrein in rap tempo.  Nu is het park verkocht, maar wie de nieuwe eigenaar is, is vooralsnog niet bekend. Dit meldt De Stentor.

In de hoogtijdagen kwamen er jaarlijks 185.000 mensen naar het dierenpark bij buurtschap Wissel, ten westen van Epe. Op deze plek opende in 1967 Dierenvreugd De Achterste Molen, dat in 1984 werd doorverkocht en vanaf toen doorging onder de naam Dierenpark Wissel. In 1994 kwam het park in handen van Zodiac Zoos. Toen deze eigenaar begin 2015 failliet ging werd De Wissel overgenomen door recreatiebedrijf Libéma, voor 1,7 miljoen euro. Libéma, dat jarenlang de exploitatie van Safaripark Beekse Bergen deed, besloot meteen over te gaan tot sluiting van het park. Sindsdien is De Wissel steeds meer richting vergane glorie gegaan.  

Arnold Eilander, al zestien jaar buurman van het terrein, zag het park achteruitgaan: "Het is een oude bende. Sinds het faillissement begin 2015 is het verloederd. Kort daarna trok het ook criminelen aan. Die kwamen voor koper en andere kabels. De politie kwam hier dagelijks."

Nu het park in nieuwe handen is wordt er gehoopt op een opknapbeurt voor het verpauperde terrein. Hamvraag blijft in welke nieuwe handen het park nu daadwerkelijk is. Makelaar Klaas van Erp van Maas Recreatie Bedrijfsmakelaardij begeleidde de koop: "Het klopt dat het voormalig dierenpark is verkocht. Aan wie? Dat is niet aan mij om bekend te maken." Ook welk bedrag met de transactie gemoeid is willen noch Van Maas, noch Libéma bekendmaken, maar uit notulen van Wissels Belang, een vereniging die de belangen behartigt van de bewoners van Wissel, blijkt dat de vraagprijs voor het complex de afgelopen jaren 'aanzienlijk naar beneden' is gegaan.

Door: redactie Nationale Recreatiegids