Wederom faillissement voor golfbaan Naarderbos

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
De rechtbank heeft de Golfexploitatiemaatschappij Naarderbos BV, verantwoordelijk voor de exploitatie en horeca van de golfbaan Naarderbos, failliet verklaard. Eerder was Naarderbos Events BV, die de evenementen op de Naardense baan organiseert, al hetzelfde lot beschoren. Dit meldt Bussems Nieuws. 

De Gooische golfbaan vlakbij het IJsselmeer is eigendom van vastgoedondernemer Michael van de Kuit, die ook de eigenaar van Speelpark Oud Valkeveen is en van een strand dat op een steenworp afstand van de golfbaan ligt. Volgens Van de Kuit is onder andere  Multi Golf & Health (MG&H), de eigenaar van het clubhuis op de golfbaan, verantwoordelijk voor het bankroet. Hij stelt dat de huurlasten van het clubhuis onrealistisch hoog zijn, en dat MG&H deze weigert aan te passen. Daarnaast valt de gemeente Gooise Meren ook veel te verwijten volgens Van de Kuit: "Nu ook de gemeente Gooise Meren, ondanks zijn verplichtingen op basis van de bestaande samenwerkingsovereenkomst rondom het behoud van de golfbaan, op geen enkele wijze meewerkt aan het snel kunnen realiseren van een vervangend clubhuis, is een onhoudbare en uitzichtloze financiële situatie ontstaan, waarin de Golfexploitatiemaatschappij zijn personeel en andere schuldeisers niet langer kan betalen".

Hoe het nu verder moet met de Naardense golfbaan is onduidelijk. De gemeente heeft laten weten dat "de toekomst en verloop in deze kwestie de aandacht heeft".

Door: redactie Nationale Recreatiegids