Themapark WitchWorld komt er definitief niet

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Het themapark WitchWorld, dat in en rondom de nieuwbouwruïne moest komen die ook wel bekend staat als Kasteel Almere, komt er definitief niet. Initiatiefnemer Ton Theunis heeft de financiering voor het project niet rond gekregen. Dit meldt het Financieele Dagblad.

Voor wie regelmatig over de A6 rijdt is Kasteel Almere geen onbekend bouwwerk. In 2000 werd begonnen aan de bouw ervan met de bedoeling er een hotel en congrescentrum in te huisvesten, maar door problemen met de financiering werd de bouw in 2002 stilgelegd, en sindsdien niet meer hervat. Nu zijn het weer problemen met de financiering die verdere ontwikkeling van het gebouw en de omliggende grond verhinderen. Ton Theunis, met name bekend als schrijver van fantasyboeken voor oudere kinderen, sloot onder voorbehoud van financiering in oktober 2015 een koopovereenkomst met eigenaar Gravin bv, maar slaagde er uiteindelijk niet in de miljoeneninvestering rond te krijgen. Daarnaast helpt de focus van de gemeente Almere ook niet: die ligt volgens Theunis te veel bij de ontwikkeling van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade en het ontwikkelen van Eden Holland (een educatief botanisch park, grenzend aan het Floriade-terrein). De gemeente zag het niet zitten om binnen een straal van een paar kilometer nóg een themapark te ontwikkelen.

Theunis laat in een verklaring weten dat de ontbrekende support vanuit het stadsbestuur er mede toe heeft bijgedragen dat potentiële financiers niet met het benodigde geld over de brug kwamen. "Het plan en uitgewerkte concept blijft bestaan, maar na zes jaar hard werken door een met hart en ziel toegewijd team van enthousiaste mensen is deze constatering zo teleurstellend dat daarmee de motivatie van ons allen teniet is gedaan", aldus Theunis in de verklaring. Oorspronkelijk was zijn hoop dat WitchWorld vanaf 2019 operationeel zou zijn.

Door: redactie Nationale Recreatiegids