RECRON en HISWA beslissen binnenkort over fusie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
De Vereniging van Recreatieondernemers Nederland (RECRON) en de Nederlandsche Vereeniging voor Handel en Industrie op het Gebied van Scheepsbouw en Watersport (HISWA) beslissen binnenkort of ze zullen fuseren tot één ondernemersorganisatie. Volgens beide verenigen zijn de uitdagingen in de sectoren die ze vertegenwoordigen enorm, en is een fusie noodzakelijk. Dit meldt RECRON.

De markt van vrije tijd, watersport en jachtbouw is sterk aan verandering onderhevig. Het is lastig goede vakmensen te vinden, consumenten worden steeds onvoorspelbaarder en het behartigen van de belangen van ondernemers (zowel regionaal als (inter)nationaal)  wordt steeds complexer. Om beide verenigingen beter tegen deze uitdagingen te wapenen wordt een fusie door beide brancheorganisaties als noodzakelijk gezien.

RECRON en HISWA hebben veel gemeenschappelijk en kunnen elkaar goed aanvullen, zo is de gedachte. Beide verenigingen staan binnen hun branche goed bekend: RECRON met name bij de overheid, HISWA vooral bij consumenten. Daarnaast moet het bij elkaar brengen van de verschillende expertises – ruimtelijke ordening, sociaal beleid en ledenservice (RECRON) en marketing, promotie, productontwikkeling en waterbeleid (HISWA) – de clubs beter bestand maken voor de toekomst. Ook moet de fusie de totale kosten van beide organisaties naar beneden brengen, zodat er meer ruimte ontstaat voor een betere dienstverlening voor de leden (na de fusie 2.500 in totaal). Zij zouden voor dezelfde contributie meer expertise en service moeten terugkrijgen.

Naar verwachting worden er begin december knopen doorgehakt: dan wordt er op de algemene ledenvergaderingen van de verenigingen gestemd over de fusie.  

Door: redactie Nationale Recreatiegids