Amersfoortse Boot Koffie heeft de beste koffie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Het filiaal van Boot Koffie is pas een jaar open, maar voert nu al de Koffie Top 100 van 2018 aan. De nummer twee, het Haagse Capriole Café, heeft de mooiste koffiezaak van Nederland. Dit meldt Misset Horeca, de organisator van de ranglijst.

De Koffie Top 100 werd afgelopen maandag bekendgemaakt in theater de Kunstlinie in Almere. Dat was een tikkeltje ironisch, omdat Flevoland als enige provincie niet in de top-100 voorkomt. Van het zwarte goud dat bij Boot wordt uitgeserveerd roemde de jury met name de 'fenomenale filterkoffie'. Demian van der Reijden, die tijdens de vakjuryronde Boot Koffie bezocht: "Ik kom regelmatig filterkoffies tegen die wel de potentie in zich hebben, maar waar door de barista niet het beste uit is gehaald. Dat is hier zeer zeker wel gebeurd." Naast Amersfoort heeft Boot ook een filiaal in Baarn.

De nummer twee uit de lijst, Capriole Café uit Den Haag, kreeg de prijs voor Mooiste Venue: "We hebben alles tot in de puntjes uitgedacht. Waar de koffiebrander bijvoorbeeld moet staan. Die hebben we letterlijk een podium gegeven centraal in de zaak", aldus master roaster Giancarlo Matarazzi van Capriole Café. De koffiezaak zit in een voormalige verffabriek. Aan de transformatie naar café ging een verbouwing van een jaar vooraf.

Verder valt op dat het Noorden er bekaaid vanaf komt: Drenthe heeft één notering, Groningen twee, Friesland vijf. Noord-Holland komt het meeste voor: twintig maal. De totale lijst is te vinden via www.missethoreca.nl/cafe/koffie-top-100

Door: redactie Nationale Recreatiegids