Pretpark De Waarbeek van 'Adje' verkocht

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Het Hengelose familiepretpark De Waarbeek krijgt nieuwe eigenaren. Negen jaar lang stond het onder leiding van Arijan van Bavel - bij het grote publiek bekend als Adje in Mooi! Weer De Leeuw - die het park grote successen bezorgde. De dagelijkse leiding van het park komt nu in handen van ondernemersduo Kevin Moespot en Janna van der Linde, die eerder in de directie van Attractiepark Drouwenerzand zaten. De overdracht is in november. Dit meldt de Twentsche Courant Tubantia.

Arijan van Bavel maakte van De Waarbeek een goedbezocht pretpark: de bezoekersaantallen stegen van 32.000 naar 220.000 per jaar. Daarnaast introduceerde hij de mascotte Twekky die inmiddels zeer geliefd is bij het publiek. Van Bavel geeft aan vertrouwen te hebben in de nieuwe eigenaren: "Kevin en Janna hebben veel nieuwe plannen en ideeën die het park naar een nog hoger level kunnen tillen. Naast deze plannen blijven zij ook het sociale karakter van De Waarbeek behouden. Iets wat ik heel belangrijk vond bij de verkoop en uiteindelijk ook heeft geholpen bij mijn beslissing."

Kevin Moespot en Janna van der Linde ontmoetten elkaar toen ze beiden in de directie van het Drentse attractiepark Drouwenerzand zaten. Inmiddels zijn ze zowel zakelijk als privé partners. Moespot en Van der Linde kijken ernaar uit om aan de slag te gaan, en zitten vol nieuwe plannen voor De Waarbeek: "We hebben zin om de parel uit Twente op te poetsen en te laten blinken. We hebben ambitieuze maar realistische plannen waarmee we aansluiting hopen te vinden bij de ondernemers en gasten in Twente. Wat de plannen exact zijn vertellen we graag in later stadium. Maar dat we het 95-jarig bestaan van het oudste pretpark van Nederland gaan vieren staat buiten kijf!"

Voor Arijan van Bavel "is het tijd voor een nieuwe uitdaging." Hij wil zich weer meer op acteerwerk gaan toeleggen: "Mijn werk bij Theater van de Klucht en als acteur vind ik nog altijd heerlijk om te doen en wil ik graag verder gaan uitbouwen. Met de tijd die vrijkomt door deze verkoop kan ik mij daar actiever op richten."

Door: redactie Nationale Recreatiegids