Directeur Wildlands Emmen stapt per direct op

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Algemeen directeur Frankwin Beers van Wildlands Adventure Zoo Emmen legt zijn functie per direct neer. Het dierenpark, dat gebukt gaat onder tegenvallende bezoekersaantallen, gaat op zoek naar een interim-directeur. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Beers gaf bijna negen jaar leiding aan Wildlands, en was zodoende nauw betrokken bij de transformatie van Noorder Dierenpark naar Adventure Zoo, die in 2016 werd geopend. "Met hart en ziel heb ik leiding gegeven aan het verwezenlijken van dit unieke project, samen met het hele team en vele betrokkenen. Als resultaat heeft Emmen twee prachtige nieuwe iconen, waar het trots op mag zijn."

Met het tweede icoon wordt gedoeld op het Atlas Theater, een groot complex met onder andere theaterzalen en horeca, dat tevens de fysieke toegang vormt tot de Adventure Zoo. Het theater is in handen van de gemeente, maar wordt geëxploiteerd door Wildlands.

Verantwoordelijk wethouder Jisse Otten van Wakker Emmen heeft begrip voor het vertrek van Beers. "Een aantal dingen valt tegen, ook de bezoekersaantallen. Dan ga je toch een nieuwe fase in." Eerder liet een marketingmanager van Wildlands al weten dat het dierenpark dit jaar voor het eerst onder de één miljoen bezoekers blijft (tegen 1,4 miljoen in het openingsjaar) en dat het vorig jaar een verlies leed van 1,8 miljoen euro. De gemeente Emmen heeft inmiddels zestig miljoen euro in het dierenpark gestopt.

De raad van commissarissen van Wildlands verwacht dat er op korte termijn een interim-directeur wordt aangesteld. Tot die tijd blijft Frankwin Beers beschikbaar voor het overdragen van kennis en dossiers aan de nieuwe leiding.

Door: redactie National Recreatiegids