Bauer en Alberti steunen Theaterweekend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
AMSTERDAM - Frans Bauer, Willeke Alberti en Chantal Janzen zijn drie van de ambassadeurs van het eerste Nederlandse Theaterweekend, dat 15, 16 en 17 januari plaatsvindt. Andere ambassadeurs die het weekend onder de aandacht van het publiek gaan helpen brengen, zijn Harry Piekema, André Kuipers, Lone van Roosendaal en Pia Douwes.

Zij gaan in media en op sociale media het evenement veelvuldig noemen en treden zelf ook op in voorstellingen en workshops. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

Het Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseren half januari voor het eerst een Nederlands Theaterweekend. Gedurende drie dagen bieden meer dan vijftig Nederlandse theaters voorstellingen aan voor 10 euro per kaartje. Theaterliefhebbers kunnen buiten de voorstellingen om workshops volgen, letterlijk een kijkje achter de schermen nemen en in sommige theaters kan er zelfs op het toneel worden geslapen.

Succes

Het is de bedoeling dat het initiatief, als het een succes is, jaarlijks gaat plaatsvinden. Binnenkort worden alle deelnemende theaters en het theateraanbod in die theaters bekendgemaakt. Het Nederlands Theaterweekend wordt ondersteund door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. De spelers dragen met hun deelname bij aan het behoud van vele tientallen culturele organisaties.

De theaters maken binnenkort hun programma voor het weekeinde bekend.