ANWB waarschuwt voor druk weekendverkeer

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
AMSTERDAM (Novum) - De ANWB verwacht dit weekeinde veel drukte op de weg. In Assen vindt de jaarlijkse TT plaats, en in onder meer Zeeland en Den Haag worden grote muziekevenementen gehouden.

Vorig jaar stonden de wegen in Drenthe vanaf de ochtend vol met motorliefhebbers die naar de TT reisden. De politie heeft aangekondigd 's ochtends al streng op alcohol te controleren. Vrijdagavond staat de N57 van Rotterdam naar Goedereede naar verwachting vast.

Nabij Renesse wordt het tweedaagse muziekfestival Concert at Sea gehouden, maar het wegennet daar is volgens de organisatie eigenlijk niet berekend op het grote aantal bezoekers. Onder anderen Guus Meeuwis, Alain Clark en Kane treden er op.

Parkpop
Daarmee is het verkeersleed voor het weekeinde nog niet geleden. Zaterdag is de Haagse binnenstad moeilijk bereikbaar vanwege de Nederlandse Veteranendag. Zondag is het bij de hofstad druk vanwege Parkpop, dat wordt gehouden in het Zuiderpark.

Het verkeer richting Den Haag krijgt het ook zwaar doordat de A12 vrijdag vanaf 22.00 uur tussen Bodegraven en Gouda wordt afgesloten voor werkzaamheden. De weg gaat pas maandag om 05.00 uur weer open.

Voetbal
Ook maandag voorziet de ANWB al vroeg in de middag verkeersproblemen. Het Nederlands elftal speelt dan om 16 uur de achtste finale van het WK voetbal tegen Slowakije. Veel voetballiefhebbers zullen daarom vroeger dan normaal de weg op gaan, verwacht de ANWB.