10e editie Leiden IFF trekt 35.000 bezoekers

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
LEIDEN - Met een award voor Me and Earl and the Dying Girl van regisseur Alfonso Gomez-Rejon is het tiende Leiden International Film Festival besloten. De film kreeg de prijs in de categorie American Indie Competition. De publieksprijs ging dit jaar naar Le Tout Nouveau Testament.

Op de tiende editie van het Leiden IFF zijn 35.000 bezoekers afgekomen. Volgens de organisatie pleit het voor het festival dat bijna de helft van alle bezoekers van buiten Leiden komt. Directeur Alexander Mouret is in ieder geval blij met de cijfers. "Door het uitbreiden van onze activiteiten hebben wij kunnen bouwen aan een verdieping van onze identiteit en een verbreding van de doelgroep. Het Leiden International Film Festival raakt zo steeds steviger verankerd op de culturele jaaragenda", zo laat hij weten.

Wie Me and Earl and the Dying Girl binnenkort in ons land in de bioscoop wil gaan bekijken, heeft overigens pech. De film wordt hier vooralsnog niet uitgebracht. Le Tout Nouveau Testament is sinds 5 november wel te bezoeken.