Zilver voor judoka Franssen in Parijs

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
PARIJS (ANP) - Judoka Juul Franssen heeft zaterdag zilver overgehouden aan het grandslamtoernooi van Parijs. De 25-jarige Limburgse moest in de finale van het prestigieuze judotoernooi haar meerdere erkennen in Tina Trstenjak uit Slovenië. De wereldkampioene in de klasse tot 63 kilogram en nummer één van de wereldranglijst had aan yuko genoeg voor de zege.

Franssen en Trstenjak stonden eind augustus ook al tegenover elkaar op de tatami bij de WK in Astana. Die partij (halve finale) eindigde ook al in een deceptie voor de Nederlandse. Franssen plaatste een armoverstrekking en werd daarvoor gediskwalificeerd door de jury. Ze mocht ook niet meer strijden om brons, terwijl Trstenjak doorging naar de finale en later op de dag de wereldtitel veiligstelde.

Jeroen Mooren slaagde er niet in om eremetaal over te houden aan het toernooi in Parijs. Het lichtgewicht verloor in de klasse tot 60 kilogram de strijd om de derde plek van Amartoevsjin Dasjdavaa. De Mongool besliste de partij voortijdig: ippon.