Nieuwe beeldentuin Cobra buiten bij Kasteel Keukenhof

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

LISSE - Komend voorjaar wordt in de aantrekkelijke omgeving van Kasteel Keukenhof de nieuwe beeldentuin Cobra buiten geopend. De tuin is een initiatief van het Cobra Museum voor Moderne Kunst in samenwerking met Kasteel Keukenhof te Lisse.

Het Cobra Museum gaat met Cobra buiten gedurende drie jaar tentoonstellingen organiseren met sculpturen van Cobra. De geselecteerde werken werden door de Cobra kunstenaars veelal gemaakt voor plaatsing in een natuurlijke omgeving. Voor Kasteel Keukenhof sluitCobra buiten aan bij de ambitie zich te ontwikkelen tot een veelzijdig cultuurpark.

Hof van Appel
Deeerste beeldententoonstelling getiteld Hof van Appel (van 22 maart t/m 21 oktober 2012) is de eerste van drie edities van Cobra buiten. In de tuin gelegen naast Kasteel Keukenhof en op een steenworp afstand van de wereldberoemde bloemententoonstelling Keukenhof, zullen ongeveer twintiggrote sculpturen van Karel Appel te zien zijn. In 2013 en 2014 zullen beelden van andere nog te kiezen Cobra kunstenaars worden getoond.

Studio Toscane
Debeelden in de eerste tentoonstelling Hof van Appel verhuizen begin volgend jaar van de tentoonstelling Studio Toscane van het Cobra Museum naar Cobra buiten. Vanaf1 oktober 2011 tot en met 15 januari 2012 zijn een selectie van Karel Appels Toscaanse beelden, samen met enkele landschapsschilderijen en andere hedendaagse kunst die in Toscane tot stand kwam te zien in de expositie Studio Toscane in het Cobra Museum.

© Nationale Recreatiegids