Ter Mors naar WB shorttrack Toronto

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
UTRECHT (ANP) - Jorien ter Mors maakt op 6 november na anderhalf jaar afwezigheid haar rentree in een wereldbekerwedstrijd shorttrack. De schaatsster uit Enschede laste na de Winterspelen van Sotsji noodgedwongen een rustperiode in wegens oververmoeidheid. Inmiddels is ze bezig aan een voorzichtige terugkeer. Afgelopen weekeinde nam ze deel aan shorttrackwedstrijden in Dordrecht.

De selectiecommissie shorttrack van de KNSB selecteerde Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof, Suzanne Schulting en Roza Kooystra voor WB-wedstrijden in Montreal (vanaf 30 oktober) en Toronto. Voor die tweede wedstrijd komt Ter Mors, die zich een week eerder wil plaatsen voor wereldbekerwedstrijden langebaan, invliegen. Bij de mannen zijn Sjinkie Knegt, Freek van der Wart, Daan Breeuwsma, Adwin Snellink en Leon Bloemhof voor beide wedstrijden geselecteerd. Itzhak de Laat komt alleen in Montreal in actie, Dylan Hoogerwerf in Toronto.

Als Ter Mors zich eind oktober in Enschede als schaatsster kwalificeert voor de eerste serie wereldbekerwedstrijden blijft ze na haar optreden in Canada, waar een week later op de Olympic Oval van Calgary de langebaanschaatsers hun WB-seizoen openen.