Europa-Park uitgeroepen tot 1 van 3 beste attractieparken ter wereld en eerste in Europa

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
ZWARTE WOUD - Het vaktijdschrift ‘Amusement Today’ vraagt ieder jaar attractieparkexperts en – fans een lijstje op te stellen met favoriete attracties en parken. Onlangs is bekend geworden dat het Duitse Europa-Park evenals in 2010, ook dit jaar in de top 10 van beste attractieparken ter wereld staat. In de internationale ranglijst neemt het de derde plaats in en is daarmee ook verkozen tot beste attractiepark van Europa.

Jaarlijks reikt het maandelijks verschijnende vakblad ‘Amusement Today’ de Golden Ticket Awards uit. Hiervoor wordt een wereldwijde jury samengesteld van experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen. Evenals vorig jaar staat het grootste attractiepark van Duitsland in de top 10 van beste attractieparken. Europa-Park kreeg daarnaast ook een prijs voor beste Halloween- evenement in Europa.

Europa-Parkligt in het Zwarte Woud. Jaarlijks bezoeken meer dan 4 miljoen mensen het park en is daarmee het tweede best bezochte park van Europa. De 100 attracties en shows zijn ingebed in de 13 Europese landen die tot in dekleinste details nagebouwd zijn in het park. Daarnaast beschikt het park over 4, ook in Europese stijl uitgevoerde, themahotels. Avontuuurlijker overnachten kan op het Camp Resort in Western-stijl.
 
© Nationale Recreatiegids