Waarom wachten? goed voor 614.000 kijkers

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
HILVERSUM - Naar de nieuwe SBS6-show Waarom wachten? hebben woensdagavond zo'n 614.000 mensen gekeken, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Waarom wachten?, dat gepresenteerd wordt door Jochem van Gelder, staat in de lijst van 25 best bekeken programma's van de woensdag. In het programma spreken mensen hun gevoelens uit voor hun partner, ouders, broer of zus.

Waarom wachten? was niet het enige nieuwe programma dat SBS6 woensdagavond uitzond. Kim-Lian van der Meij was voor het eerst te zien met De grote herkansing. Ook dit programma staat in de lijst van best bekeken programma's van de woensdag. Er keken zo'n 580.000 mensen naar.

Overgewicht
In De grote herkansing gaan koppels de strijd aan tegen hun overgewicht. Ze worden ongeveer vijf maanden van elkaar gescheiden om vervolgens zonder contact met elkaar keihard te werken om af te vallen. Kim-Lian kijkt vervolgens na zes weken of het gewichtsverlies ervoor heeft gezorgd dat de liefde weer terug is in de relatie van de deelnemers.

De meeste kijkers waren woensdag voor het Journaal van 20.00 uur (ruim 2,2 miljoen), Tussen kunst en kitsch (bijna 2 miljoen) en Goede tijden, slechte tijden (bijna 1,6 miljoen).