Slagter niet naar uitreiking Televizier-Ring

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
HILVERSUM- Jan Slagter gaat niet naar de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring op donderdag 15 oktober. De Max-voorman heeft zijn toegangskaart teruggestuurd, zo schrijft hij in zijn column op Spreekbuis.nl. "Max heeft namelijk niets te zoeken op dit gala waar volgens de organisatie ‘de belangrijkste Nederlandse televisieprijzen’ worden uitgereikt."

"Niet dat Max geen programma’s maakt van hoge kwaliteit die door het publiek erg worden gewaardeerd of dat we geen populaire presentatoren zouden hebben", schrijft Slagter. "Onze kijkcijfers met bijvoorbeeld een record van ruim 2,3 miljoen voor Heel Holland Bakt bewijzen anders. Maar HHB is niet genomineerd. Wel een programma als Streetlab, dat niet meer dan 270.000 kijkers trekt. Dat heeft alles te maken met de manier van stemmen. Dat kan alleen via internet en is te ingewikkeld. Wie zijn stem wil uitbrengen, moet bovendien allerlei data invoeren en haakt daardoor eerder af."

Slagter uitte deze kritiek al direct na de bekendmaking van de nominaties voor de prijs voor het beste Nederlandse televisieprogramma. Hij schrijft te overwegen om zijn programma's niet meer te laten meedoen aan de verkiezing als de organisatie niet met hem in gesprek wil om het stemmen eenvoudiger te maken.