Eerste filmvertoning in Zuiderstrandtheater

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
DEN HAAG - Het Zuiderstrandtheater, het tijdelijke podium voor het Residentieorkest en het Nederlands Danstheater, gaat op 7 oktober ook dienst doen als bioscoop. Dan vindt hier de openingsavond plaats van de vijfde editie van het Indian Film Festival The Hague. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

Het festival trapt af met de Nederlandse première van de epische, historische film Baahubali, een van de duurste Indiase filmproducties ooit. Andere films die hun eerste vertoning hebben op het festival zijn de documentaire Enemy of the Reich en de speelfilms Tanu weds many returns, One crazy thing en Margarita with a straw. De makers van die laatste twee titels zijn ook aanwezig op het festival.

Het Indian Film Festival The Hague vindt plaats van 7 tot en met 14 oktober op drie locaties in Den Haag. Het hele programma staat vanaf woensdag op de website. Het Zuiderstrandtheater aan het strand is tijdelijk neergezet omdat de Dr Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater worden gesloopt. De panden moeten plaats maken voor een nieuw cultureel complex, dat in de volksmond ‘De Vuurkorf’ wordt genoemd. Er is jaren overlegd over het nieuwe gebouw, maar onlangs gaf de gemeenteraad toch toestemming voor de bouw.