Dekker wint halve triatlon Keulen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
KEULEN (ANP) - Martijn Dekker heeft zondag de halve triatlon van Keulen gewonnen. De kersverse Nederlands kampioen op deze afstand voltooide de 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen in 3 uur, 54 minuten en 20 seconden. Daarmee was hij de Duitsers Patrick Dirksmeier en Johann Ackermann duidelijk te snel af.

Bij de vrouwen finishte Sandra Wassink, vorige week goed voor brons op het WK in Zell am See, als vierde in 4.26.33. De Belgische Tine Deckers prolongeerde haar titel met een toptijd van 4.16.58. De Zweedse Camilla Lindholm, 'best of the rest' hoewel gespecialiseerd als duatlete, gaf bijna acht minuten toe.

In Keulen stond ook een hele triatlon op het programma. De Duitser Till Schramm zegevierde in 8.56.02. Hidde Bekhuis werd dankzij hard fietsen en een goede marathon vierde. De bewegingswetenschapper uit Nijmegen kwam in zijn derde wedstrijd op de klassieke afstand uit op 9.25.04. Lucie van Genugten kwam bij de vrouwen na een knappe inhaalrace als tweede over de streep: 10.25.27. De Tsjechin Lenka Kralova was zeven minuten sneller.