WK-brons voor lichte vrouwen dubbelvier

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
AIGUEBELETTE (ANP) - De lichte vrouwen dubbelvier heeft vrijdag bij de WK roeien in Frankrijk de eerste medaille voor Nederland veroverd. Het kwartet van Oranje eindigde in de finale van dit niet-olympische nummer op de derde plaats in een tijd van 6.28,27. Het goud was voor Duitsland (6.25,10), gevolgd door Groot-Brittannië (6.27,07).

De Nederlandse ploeg, bestaande uit Marie-Anne Frenken, Mirte Kraaijkamp, Lisa Wörner en Anne-Marie Schonk, lag het grootste deel van de race over 2000 meter buiten de medailles. Op de laatste 500 meter kon de boot van Oranje de Australische boot (vierde in 6.29,87) nog ruimschoots passeren. Nederland plaatste zich maandag voor de finale met de tweede plek in de serie.

De lichte vrouwen dubbelvier zorgde vorig jaar bij de WK in Amsterdam voor een spaarzaam Nederlands hoogtepunt door goud te winnen. Van die ploeg zijn Kraaijkamp en Wörner nog over. Maaike Head en Ilse Paulis waren bij de wereldtitelstrijd in Frankrijk gezamenlijk actief in de lichte dubbeltwee. Op dat olympische nummer werd het duo woensdag in de kwartfinales uitgeschakeld.