Wende Snijders op tournee met Sinfonietta

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
AMSTERDAM - Zangeres Wende Snijders gaat in januari 2016 op tournee met Amsterdam Sinfonietta. Dat heeft het orkest dinsdag bekendgemaakt.

De korte reeks van tien concerten vindt plaats in het kader van de jaarlijkse reeks 'Breder dan klassiek', waarmee het strijkorkest de samenwerking aangaat met een artiest buiten de klassieke wereld. Eerder trad Sinfonietta op met De Dijk, Patrick Watson en Ludovico Einaudi.

Snijders en Sinfonietta werkten eerder samen in 2010. De nieuwe tour wordt geen vervolg, stelt de zangeres. “Onze vorige show was heel uitbundig, met drums, gitaar en choreografie bovenop het strijkorkest. Nu willen we graag de intimiteit opzoeken”, legt ze uit. “Ik zal ditmaal ook meer piano en gitaar spelen.”

Het thema van de concertreeks is liefde. “Het is een gevaarlijk onderwerp”, erkent de zangeres. “Ik weet het, de sentimentaliteit loert om de hoek. Maar ik ben juist geïnteresseerd in de betekenis van de liefde in de tijd waarin we nu leven.” Niet alleen haar eigen werk maar ook covers van Stromae, Purcell en David Bowie komen aan bod. “Ik zing onder meer ‘When I’m laid in earth’ uit Dido and Aeneas van Purcell. De boodschap van die muziek is heel romantisch. De uitdaging is dus: hoe krijgen we dit vertaald naar deze tijd?”

De speellijst is te vinden op de website van Amsterdam Sinfonietta.