Polling weer geen wereldkampioen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
ASTANA (ANP) - Judoka Kim Polling heeft haar jacht op de wereldtitel opnieuw voortijdig moeten beëindigen. Ze verloor vrijdag in de kwartfinale van de WK van Maria Bernabeu. De Spaanse scoorde een waza-ari. Polling kan nu via de herkansingen nog maximaal brons winnen in Astana.

Polling domineert de klasse tot 70 kilogram al jaren. Op de WK komt ze echter nooit tot haar beste judo. Twee jaar geleden won ze brons in Rio de Janeiro. Vorig jaar werd ze bevangen door faalangst en belandde ze niet eens op het podium. Polling veroverde eerder deze zomer wel voor de derde keer de Europese titel.

Polling was vrijgeloot voor de eerste ronde en ontsnapte vervolgens tegen Barbara Matic uit Kroatië al aan vroegtijdige uitschakeling. Ze smeerde haar tegenstandster pas in de slotfase een strafje aan en besliste de wedstrijd vervolgens in de golden score, de extra tijd in het judo. In de derde ronde maakte ze pas in de slotseconde van haar wedstrijd tegen de Poolse Katarzyna Klys het verschil met een waza-ari.