Jörgen Raymann gaat 'nieuw schip bevaren'

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
HILVERSUM - Jörgen Raymann heeft vier jonge cabaretiers gestrikt voor zijn nieuwe comedyprogramma waarmee hij op vrijdagavond 30 oktober terugkeert bij de NTR. De cabaretiers die hem gaan bijstaan zijn Soundos El Ahmadi, Pieter Derks, Nabil Aoulad en Rayen Panday.

Raymann omschrijft zijn team als de Nieuwe Nederlandse Compagnie. ''Rutte wil de sfeer van de Gouden Eeuw en de VOC terug, dus wij hebben daarom de Nieuwe Nederlandse Compagnie opgericht. We gaan een nieuw schip bevaren'', zei Raymann dinsdag op de najaarspresentatie van de publieke omroep NTR.

Of zijn typetje Tante Es terugkeert is de grote vraag. ''Van die vrouw kom ik nooit meer af. Tante Es bemoeit zich overal mee'', vertelde Raymann aan presentator Twan Huys. Over de kijkcijfers maakt Raymann zich niet druk: ''Humberto Tan doet het nu al in zijn broek.''

André Kuipers gaat een nieuw programma maken onder de titel Ontdekking van de ruimte. ''Aanvankelijk bedoeld voor kinderen, maar boeiend voor iedereen. Vaak weten kinderen meer van de ruimte dan volwassenen'', zegt de bekende ruimtevaarder.