Honderden caravans Rijsenhout in vlammen op

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
RIJSENHOUT (ANP) - Honderden caravans zijn dinsdag door een grote brand in een loods in Rijsenhout in vlammen opgegaan. De brandweer kon het gebouw van 12.000 vierkante meter niet meer redden. Er vielen geen gewonden.

Rond 7:15 uur was de brandweer het vuur meester, het nablussen gaat nog wel enkele uren duren, zei een woordvoerder van de veiligheidsregio Kennemerland. De overkapping viel naar beneden en bedekt nog diverse brandhaarden. Dat bemoeilijkt ook het nablussen. Gevaarlijke stoffen zijn niet vrijgekomen, ook vielen er geen gewonden.

In verband met de sterke rookontwikkeling door brandende autobanden ontruimde de brandweer twaalf woonhuizen. De dertig bewoners zijn in een bedrijfspand opgevangen. Ze kunnen nog niet naar huis want uit de puinhopen stijgt nog veel rook op. Omwonenden kregen daarom het advies ramen en deuren te sluiten. De rook was in de wijde omtrek te zien.

De stalling had volgens de veiligheidsregio een capaciteit van zeshonderd caravans. Het gebouw stond niet vol omdat het zomerseizoen nog niet ten einde is, maar er stonden volgens de veiligheidsregio al wel honderden caravans.