Lowlands dansend naar zijn einde

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
BIDDINGHUIZEN - Major Lazer sloot zondagavond de 23e editie van Lowlands in stijl af. Al vanaf de eerste beats van het Amerikaanse dancehitcollectief stond de enorme Alpha-tent in Biddinghuizen in vuur en vlam.

Met een spektakelshow vol indrukwekkende visuals, confetti-kanonnen, CO2-spuiters, sexy danseressen en een aaneenschakeling van behendig aan elkaar gemixte dancehits toonde Major Lazer zich de ideale feestafsluiter van het driedaagse festival. Tot groot genoegen van het euforische publiek kroop producer Diplo al na tien minuten in zijn befaamde doorzichtige plastic bal voor een rondje over de mensenmassa.

De stampvolle tent gaf vol overgave gehoor aan elke oproep vanaf het podium. Massaal door de knieën gaan, uit volle borst meeschreeuwen, alle handen in de lucht gooien of unaniem de T-shirts uitdoen, Lowlands deed het allemaal op de laatste avond.

Rappers
Als verrassing kregen de Nederlandse rappers Ronnie Flex en Mr. Polska nog even hun 'moment of fame' op het enorme Alpha-podium, vanwaar ze een medley van hun hits het publiek in slingerden. Met als grootste knaller het nummer Drank en Drugs van Ronnie Flex en Lil' Kleine, die eerder op de avond samen met hun New Wave-collega's in de Bravo-tent stonden.

Het klapstuk van de avond was de hit Lean On van Major Lazer en de Deense zangeres Mø, die een dag eerder al solo haar ding deed op Lowlands en voor de gelegenheid zondagavond nog even aansloot in de Alpha.

Na het anderhalf uur durende dans- en springfestijn kunnen de laatste diehards opgewarmd de nacht in. Nog tot 05:00 uur kan het Lowlandspubliek zich vermaken op het festivalterrein. Tegen die tijd slingert dj Joost van Bellen de laatste klanken de polder in. Maandag om 12:00 uur moeten de bezoekers het campingterrein af zijn en is het echt gedaan met Lowlands 2015.