'Lowlands-donderdag' voor herhaling vatbaar

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
BIDDINGHUIZEN - Voor het eerst in zijn 23-jarige geschiedenis opende Lowlands dit jaar op donderdag al een deel van het festivalterrein. Als het aan festivaldirecteur Eric van Eerdenburg ligt, gebeurt dat volgend jaar weer. "De donderdag-openstelling was een groot succes. Het is iedereen goed bevallen, en wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar."

Voorgaande jaren konden de echte diehards vanaf donderdagmiddag op de campings en in de 24-uurstent terecht, maar de poorten van het festivalterrein in Biddinghuizen openden zich pas vanaf vrijdagochtend. Het aantal Lowlanders dat al op donderdag naar de polder afreisde om het maximale uit het driedaagse festival te halen, werd elk jaar groter. Daarop besloot de directeur zijn meest fanatieke publiek op donderdagavond ook al wat vertier te bieden.

Cape Lowlands, het voorste deel van het enorme terrein, was dit jaar daarom vanaf donderdagmiddag 17:00 uur al toegankelijk. Dat de vergunning versterkte muziek op donderdag niet toestaat, werd slim ondervangen met onder meer een silent disco. Naar verluidt de grootste ter wereld, met 5000 koptelefoons die tussen 21:00 en 03:00 uur non-stop in gebruik waren.

Volgens Van Eerdenburg toog het overgrote deel van de festivalbezoekers dit jaar op donderdag naar Biddinghuizen. Naar schatting zo'n 35.000 van de verwachtte 47.500 festivalgangers waren donderdagavond al op het terrein. "Het is misschien nog een beetje vroeg om te zeggen, maar wat mij betreft doen we dit volgend jaar weer zo."