Ook bootjes bij het Prinsengrachtconcert

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
AMSTERDAM (ANP) - Niet alleen het Amsterdamse IJ, maar ook de Prinsengracht lag zaterdagavond vol sloepen en bootjes. Een drijvend ponton voor het Pulitzer Hotel was het decor voor de 34e editie van het Prinsengrachtconcert. Het gratis toegankelijke openluchtconcert trok zoals elk jaar duizenden toeschouwers die op de kades en vanaf het water kwamen luisteren naar de klassieke muziek. Het optreden had dit jaar plaats tijdens Sail, het maritieme spektakel op en rond het IJ.

De Franse pianist Alexandre Tharaud was de solist in de sfeervol verlichte gracht. Hij speelde werken van onder anderen Bach, Ravel, Satie en Scarlatti. Met de in Frankrijk populaire zangeres Juliette speelde hij het nummer 'Ne me quitte pas' van de Belgische zanger Jacques Brel. Alberto Garcia, een van de bekendste flamencozangers van Frankrijk, beroerde het massaal toegestroomde publiek met een flamenconummer.

Ook trad Tharaud op met het Nederlandse cellotalent Harriet Krijgh, die al veel muziekprijzen heeft gewonnen. Het Prinsengrachtconcert werd traditiegetrouw afgesloten met het nummer Aan de Amsterdamse grachten, dat de toeschouwers uit volle borst meezongen. AVROTROS zond het optreden rechtstreeks uit.