Dance Valley gelukkig met 'Sun Valley'

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min
SPAARNWOUDE - Ze hielden een week geleden, toen de zomerstorm over het land raasde en tientallen festivals in het water vielen, hun hart vast. Zou de 21e editie van Dance Valley het droog houden? De mannen van organisator UDC en de 40.000 bezoekers konden zaterdag opgelucht adem halen in een zonovergoten Spaarnwoude.

"Ik ben zo gelukkig met deze ouderwetse 'Sun Valley'", verzuchtte de woordvoerder zaterdagavond. "Wij als organisatie, onze bezoekers én alle medewerkers zijn de gelukkigen dit weekend. Ik heb vorige week beelden gezien van festivalorganisatoren die letterlijk in tranen waren omdat ze op het laatste moment hun evenement moesten afgelasten." Niet dat het dancefestival in recreatiegebied Spaarnwoude helemaal gespaard is gebleven, maar de schade bleef beperkt. "Er kwam hier vorige week vanuit IJmuiden windkracht 11 het terrein opgebeukt terwijl wij aan het opbouwen waren. De tenten gingen letterlijk de lucht door. Dat heeft ons drie dagen vertraging opgeleverd. Maar uiteindelijk was alles op tijd klaar en is het vandaag de beste dag die je kunt wensen."

De tienduizenden danceliefhebbers in de Velsen Vallei kunnen hun geluk niet op. Naast een stralende dag krijgen ze meer dan honderd nationale en internationale artiesten voorgeschoteld, verspreid over tien podia. In de voorverkoop raakte het evenement niet uitverkocht, maar de woordvoerder schat dat er zaterdag aan het begin van de avond zo'n 40.000 bezoekers rondlopen. "Rond zes uur zijn we gestopt met het verkopen van kaarten aan de deur."

Hoofdpodium
Het hoofdpodium is traditiegetrouw de plek voor de grote namen. Daar stonden zaterdag onder anderen Blasterjaxx, Quintino feat. Audio Bullys, Sander van Doorn, Nervo, Fedde le Grand en Showtek achter de draaitafels. Liefhebbers van hardere stijlen konden hun hart ophalen in de Hard Valley. Speciaal voor hen kent het festival voor het derde jaar op rij een apart terrein, dat dit jaar met vier podia grootser was dan ooit.

"Met de groeiende populariteit van de hardcore en de revival van de hardhouse was dit hét moment om de Hard Valley nog verder uit te breiden. Dance Valley is en blijft een festival voor alle stijlen, en die hardere genres verdienen hier absoluut een podium."

De 21e editie van Dance Valley duurde nog tot 23:00 uur. Toen sloot Showtek het feest vanaf het hoofdpodium af.