Bløf kan niet zonder Concert at Sea

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Bløf kan het zich niet voorstellen dat het een jaartje overslaat op Concert at Sea. Het festival is voor de band, die nauw betrokken is bij de organisatie, het hoogtepunt van het jaar. "We hebben er wel eens onze vraagtekens bij gezet hoor, en toch hebben we dat idee altijd weer aan de kant geschoven. Het is gewoon veel te leuk", zegt bassist Peter Slager tegen Novum Nieuws.

Concert at Sea is dit jaar toe aan zijn tiende editie. Het festival is inmiddels uitgegroeid tot een tweedaags evenement waar veertigduizend mensen op af komen. Dit jaar was Concert at Sea zelfs in recordtijd uitverkocht. Dat is mede te danken aan headliner Lenny Kravitz, denkt Slager. De mannen van Bløf hadden al eerder geprobeerd de Amerikaanse zanger naar Zeeland te halen, maar dat ging niet door. "Dat het dan dit jaar wel is gelukt, daar worden we heel erg blij van."

Slager is ook trots dat Typhoon eind juni het podium op de Brouwersdam betreedt. "Ik wilde hem heel graag hebben. Ten eerste omdat hij kaartjes verkoopt en ook omdat ik hem geweldig goed vindt", zegt de bassist. Ook de komst van de Counting Crows vervult Slager van trots. "Dat zijn toch een beetje onze helden en vrienden. Hun optreden in 2008 gaf me een flinke laag kippenvel. Voor mij toch wel een persoonlijk hoogtepunt in al die jaren."

Het verrast Slager enigszins dat Concert at Sea al tien jaar bestaat. "Dat voelt eigenlijk een beetje als per ongeluk. We kijken er een beetje met verbazing op terug dat we het al zo lang doen."