A Balladeer maakt nieuwe plaat en tour

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - AMSTERDAM - Zanger Marinus de Goederen gaat komend najaar weer op clubtour. Ook legt de singer-songwriter de laatste hand aan een nieuw album, maakte hij maandag bekend.

De Goederen, die optreedt onder de artiestennaam A Balladeer, gaf de laatste jaren met veel succes vooral huiskamerconcerten. Na de zomer gaat hij weer optreden in intieme zalen en muziekcafés om zijn nieuwe materiaal en ouder werk te laten horen. De tour begint en eindigt in zijn woonplaats Amsterdam. Verder doet de zanger onder meer Apeldoorn, Haarlem, Breda, Deventer en Hengelo aan.

Aan het nog titelloze nieuwe album van A Balladeer is meegewerkt door Peter Slager van Blöf, Simon Gitsels (Van Velzen) en de begeleidingsbands van Wende en Ilse de Lange.

A Balladeer won in 2003 de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en brak door met de hit Swim with Sam. De zanger won een Zilveren Harp en het tweede album, Where are you Bambi Woods?, werd genomineerd voor een Edison. Het laatste album, Can't Keep Track of Each Fallen Robin, verscheen drie jaar geleden.