Winterkamperen nieuw bij Staatsbosbeheer

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

DRIEBERGEN - Drie campings van Staatsbosbeheer zijn deze winter geopend voor de stoere kampeerders.

De drie campings, camping Drie op de Veluwe middenin het Speulder- en Sprielderbos, camping de Veenkuil in het Kuinderbos (Noordoostpolder) en camping Vlagberg in Sint Anthonis, zijn het hele jaar open. Van oktober tot april zijn de andere campings van Staatsbosbeheer dicht.

De organisatie wil hiermee aan de vraag van natuurkampeerders tegemoetkomen om in de winter te kamperen. Om dit mogelijk te maken heeft elk terrein een overdekte vuurplaats met houtkachel en ruime zitgelegenheid waar kampeerders zich kunnen opwarmen na een uitje door de herfstige bossen of een frisse winterwandeling.

Natuurkamperen is kamperen in de meest pure vorm. Het geeft de mogelijkheid te genieten van rust, ruimte en natuur. Op de terreinen is er de gelegenheid overdag te wandelen, de natuur te ontdekken vanuit een nabijgelegen bezoekerscentrum, of op de fiets de mooiste plekjes bezoeken.

De tientallen natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer worden momenteel getoetst of ze rendabel zijn. Verschillende terreinen gaan in 2011 en 2012 sluiten, waardoor extra in de andere terreinen kan worden geïnvesteerd. De terreinen zijn voorzien van een vuurplaats, ruime staanplaatsen, elektriciteit en verwarmde toiletgebouwen.

© Nationale Recreatiegids