Nieuw trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

Breda - Het net over 2010/2011 gepubliceerde jaarlijkse rapport van NRIT Onderzoek en NHTV internationaal hoger onderwijs Breda biedt een actueel inzicht in de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied van toerisme, recreatie en vrije tijd.

Hettoerisme in Nederland is aan het groeien, er is een toename van het aantal vakanties in eigen land en het aantal buitenlanders dat Nederlandbezoekt. In het rapport is uitgebreid aandacht voor vakanties van Nederlanders in binnen- en buitenland, inkomend toerisme, internationaalen Europees toerisme en de vrijetijdsbesteding van Nederlanders.

Hetrapport start met een actueel overzicht van de belangrijkste maatschappelijke trends en de wijze waarop de vrijetijdssector daarop inspeelt. Er is onderzoek gedaan naar de demografische en economische trends, bijvoorbeeld de invloed van de vergrijzing en de toename in werkloosheid.

Ookde nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie zoals social media en duurzaamheid komen aan bod. Deze ontwikkelingen worden aangevuld met visies en inzichten van toonaangevende branche- en kennisorganisaties uit de sector.

Intien aparte hoofdstukken komen de belangrijkste sectoren in de Nederlandse gastvrijheidseconomie aan bod. Daarnaast leveren diverse externe deskundigen en docenten en lectoren van NHTV interessante bijdragen aan het rapport.

© Nationale Recreatiegids / Marleen Velthuis