Toeristen zien Griekenland nog steeds zitten

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
DEN HAAG (ANP) - De reisbranche merkt weinig van de onrust over de financiële situatie in Griekenland. De Griekse zon is even populair als in andere jaren en ook de recente berichten over een mogelijk faillissement van het land leiden niet tot vragen of annuleringen, bleek donderdag bij een rondgang.

„Business as usual", aldus een woordvoerster van TUI Nederland. „Griekenland is dit zomerseizoen opnieuw een van onze meest populaire bestemmingen, dat beeld wijkt nauwelijks af van andere jaren. We krijgen ook geen vragen van vakantiegangers die mogelijk ongerust zijn over de situatie ter plaatse."

Uit cijfers van brancheorganisatie ANVR blijkt dat Griekenland dit zomerseizoen na Spanje de meest populaire vliegbestemming is. Het aantal boekingen lag dit jaar 5 procent hoger dan in 2010, terwijl het totaal aantal vliegreizen met 4 procent groeide.

De brancheorganisatie merkt dan ook niets van eventuele twijfels over Griekenland, zei een woordvoerster. Reisorganisaties zijn volgens haar ook niet bezig met scenario's voor het geval de financiële situatie in Griekenland verergert en het betalingsverkeer bijvoorbeeld zou stokken. „Dergelijke situaties vallen in principe niet onder de verantwoordelijkheid van de touroperator. Daar moeten reizigers zichzelf op voorbereiden. De organisaties kijken vooral of de reis uit veiligheidsoverwegingen kan worden uitgevoerd."