Arriva rijdt busdienst Düsseldorf - Londen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
(Novum) - RIJSWIJK - De Britse vervoerder Arriva rijdt met ingang van 21 mei drie keer per week een internationale busdienst van Düsseldorf in Duitsland naar Londen. De dienst voert via Eindhoven en Antwerpen naar de Franse havenplaats Calais, waar de overtocht over het Kanaal naar Dover in Engeland wordt gemaakt. Dat heeft Arriva Nederland dinsdag bekendgemaakt.

De reistijd van Dsseldorf naar het Victoria Coach Station aan Buckingham Palace Road in Londen bedraagt 10,5 uur. Het goedkoopste kaartje voor een enkele reis kost de reiziger 29 euro, aldus Arriva. Het vervoersbedrijf heeft in december en januari een proef met de dienst gehouden die positieve uitkomsten kende. De opdrachtgever is Deutsche Bahn AG, tevens de eigenaar van Arriva. Dit Duitse bedrijf is een van de grootste vervoerders in Europa.

De reizigers worden vervoerd met dubbeldekkers die zijn voorzien van een toilet, plekken met extra beenruimte en wifi. Eten en drinken zijn aan boord verkrijgbaar. Arriva reed al een dienst van Düsseldorf naar Antwerpen.