Toerisme meer succesvol door samenwerking diverse partners

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

GOES - Samenwerking is noodzakelijk om een regio op een goede manier in de markt te zetten zo meldt PZC.

"Eén enkele organisatie of zelfs een enkele provincie is te klein om zich in het buitenland goed te positioneren. Dan moet juist over sectorale, bestuurlijke en geografische grenzen heen gekeken worden." Dat zei de directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen Jos Vranken bij een toespraak tijdens een lunchbijeenkomst in Zeeland.

De toeristische sector van Zeeland doet het naar verhouding goed, maar de capaciteit is niet toereikend. De bestedingen van de toeristen zijn al maximaal. Veel van de toeristen komen uit Duitsland of België en overnachten het liefst in hotels, maar de overnachtingsmogelijkheden in Zeeland bestaan voornamelijk uit campings en bungalowparken.

Om het toerisme verder te laten groeien is een nieuwe impuls nodig. Korte hotelvakanties door buitenlandse toeristen zijn een groeiende trend. De hotelsector kan alleen met  de hulp van onder andere de horeca en de steden deze toeristen naar Zeeland krijgen.

Als je Zeeland of zelfs Nederland op een geslaagde manier in de markt wil zetten kan dat alleen door middel van samenwerking. Eén branche of sector is daar te klein voor. Het lukt alleen als de muren tussen de verschillende hokjes en sectoren worden geslecht.

Op deze manier kan iedereen zijn steentje bijdragen en kan door teamwerk het toerisme opbloeien.

© Nationale Recreatiegids / Marleen Velthuis