Waddenfonds gaat naar provincies

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

De provincies Groningen, Fryslân en Noord-Holland zijn vanaf vandaag verantwoordelijk voor het Waddenfonds. Dat staat in het bestuursakkoord dat minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, en de drie provincies hebben ondertekend. Voor de komende veertien jaar is er in het Waddenfonds ongeveer 500 miljoen euro beschikbaar.

Duurzame ontwikkeling
De provincies kiezen voor een andere opzet van het Waddenfonds. Het doel blijft om de duurzame ontwikkeling op het gebied van natuur, energie landschap en economie sterk te verbeteren. Dat gebeurt door afspraken te maken voor een aantal jaren, met partijen die bij de waddenregio betrokken zijn. De provincies willen zich ook gaan inzetten voor langer lopende projecten, die uiteindelijk moeten leiden tot een duurzame ecologische en economische Waddenregio.

Het akkoord is ondertekend door minister Schultz van Haegen. Namens de provincies zetten de gedeputeerden Joke Geldhof van Noord-Holland, Wiebe van der Ploeg van Groningen en Tineke schokker van Fryslân hun handtekening. De feestelijke ondertekening vond vandaag plaats op de Waddentoogdag in Harlingen.

© Nationale Recreatiegids