Hans Wijers nieuwe voorzitter Natuurmonumenten

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

'S-GRAVELAND (Novum) - Hans Wijers wordt de nieuwe voorzitter van Natuurmonumenten. De 60-jarige oud-politicus voor D66 is de beoogd opvolger van CDA'er Cees Veerman, die in april bekendmaakte zich niet verkiesbaar te stellen voor een tweede termijn. "Ik verheug mij erop me de komende jaren in te zetten voor de Vereniging Natuurmonumenten", zegt Wijers.

Wijers treedt in het voorjaar af als bestuursvoorzitter van het verf- en chemieconcern Akzonobel, waar hij sinds mei 2003 de scepter zwaait. De Verenigingsraad spreekt zich op 12 november uit over de voordracht van het bestuur van Natuurmonumenten, waarvan het aantal leden rond de achthonderdduizend schommelt.

"Hans Wijers is een kundig bestuurder met ervaring zowel in het openbaar bestuur als in het bedrijfsleven", motiveert het bestuur de voordracht. "Ook heeft hij ervaring met het besturen van goede doelenorganisaties, onder meer als voorzitter van het Wereld Natuur Fonds Nederland en van het Oranjefonds."

Wijers was gedurende zijn loopbaan onder meer voorzitter van de Boston Consulting Group. Tussen 1994 en 1998 was hij minister van Economische Zaken in het eerste paarse kabinet onder leiding van Wim Kok. Wijers is momenteel lid van de Europese Ronde Tafel van Industriƫlen, non-executive director van Shell, vicevoorzitter van de Young Pianist Foundation en lid van de raad van commissarissen van het Concertgebouw in Amsterdam.