Drukte op weg naar skigebieden

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - De kerstvakantie voor scholieren begint vrijdag. Veel gezinnen trekken er dit weekeinde op uit naar wintersportgebieden. De ANWB verwacht op weg daar naartoe files in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland.

In Nederland worden vrijdag weinig problemen op de weg verwacht. Wel begint de avondspits vroeger dan gebruikelijk, is de prognose.

De meeste files in Duitsland staan vrijdag vermoedelijk op de wegen vanuit de grote steden. Zaterdag wordt het druk rond München, op de A8 naar Salzburg en op de A93 naar Innsbruck.

In Oostenrijk wordt het de laatste twee zaterdagen van het jaar druk op de wegen naar de skigebieden in Vorarlberg, Tirol en het Salzburgerland. Wintersporters naar de Franse Alpen moeten rekening houden met vertraging op de A43 Lyon-Chambéry en de N90 tussen Albertville en Moûtiers. In Zwitserland kan er file ontstaan op de A2 Bazel-Chiasso, de A6/A8 Bern-Interlaken en de A13 Chur-Bellinzona.

De vroege wintersporters hebben dit keer weinig geluk. De skiweiden zijn in heel veel gebieden nog groen. Het is wachten op sneeuw.