Werk failliete Rembrandt in Rembrandthuis

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
(Novum) - Het schilderij dat Rembrandt vermoedelijk voor het laatst maakte in zijn woonhuis in Amsterdam, keert daar op dezelfde plek weer even terug. Museum Het Rembrandthuis toont vanaf dinsdag Portret van een man met de handen in de zij. De beroemde meester maakte dit schilderij in 1658, het jaar waarin hij als gevolg van een faillissement zijn huis moest verlaten.

Een Amerikaanse kunsthandelaar die het werk bezit, was bereid het schilderij na ruim 350 jaar tijdelijk terug te laten keren naar de plek waar het is ontstaan. "Het is geweldig dat wij de kans krijgen om het publiek dit belangrijke werk te tonen", zegt museumdirecteur Michael Huijser. "Temeer daar het hoogstwaarschijnlijk in dit huis is geschilderd en ook omdat het nog niet eerder voor het Nederlandse publiek te zien was."

Het huidige museum was van 1639 tot 1658 het woonhuis van Rembrandt (1606-1669). De identiteit van de geportretteerde man is niet bekend. Het doek kan tot en met 17 mei worden bekeken in Het Rembrandthuis.