Morrissey stelt Nederlandse concerten uit

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
(Novum) - Morrissey heeft de concerten op 15 december in de Groningse Oosterpoort en 16 december in het Tilburgse 013 verplaatst naar een nog niet nader bepaalde datum in 2015. Dat melden de podia op hun websites. De Engelse rockster heeft dit jaar al een flink aantal concerten af moeten zeggen wegens een kwakkelende gezondheid.

Helaas gaat het concert niet door wegens onvoorziene logistieke problemen, is op de websites van de popzalen te lezen. Het blijkt dat concerten die Morrissey dit weekeinde in Athene en Istanbul zou geven niet doorgingen omdat de rocker zijn vliegtuig naar Athene miste, meldt NME. De optredens worden op 15 en 17 december ingehaald, in aansluiting op concerten in Belgrado en Zagreb komende week. En de Nederlandse data moeten daarvoor wijken. Gekochte kaarten blijven ook op de nieuwe datum in 2015 geldig, laten Oosterpoort en 013 weten.

De tournees en concerten van Morrissey hebben dit jaar nogal een rommelig verloop. Eerder dit jaar moest hij al concerten in Amerika afzeggen omdat hij een kankerbehandeling moest ondergaan en was een griepepidemie binnen zijn team de reden voor een serie afzeggingen in Europa.

Afgelopen maand liep Morrissey in Polen na een half uur kwaad van het podium toen er vanuit het publiek beledigende opmerkingen werden gemaakt. Het concert dat hij eind oktober in het Utrechtse TivoliVredenburg gaf verliep echter zeer succesvol, al was er wel sprake van de nodige hilariteit nadat hij als streng veganist had bepaald dat het gehele pand tijdens zijn aanwezigheid 'vleesvrij' zou moeten zijn.