Directeur Mondriaan Stichting vertrekt

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

AMSTERDAM (Novum) - Directeur van de Mondriaan Stichting Gitta Luiten, verlaat de organisatie in december. Dat is ook de maand waarin de stichting fuseert met Fonds BKVB. Het was de bedoeling dat Luiten de kunstfondsen onder de nieuwe naam Mondriaan Fonds zou leiden.

Luiten zei donderdagavond in een verklaring dat het in het belang van het nieuwe fonds is dat de directeur geen 'loyaliteiten' heeft naar een van de organisaties. Ook is het volgens haar 'logisch' dat een nieuwe directeur invloed heeft op het toekomstige beleidsplan en de reorganisatie volgend jaar.

"De fusie is afgerond en het is tijd voor wat nieuws, zowel voor de organisatie als voor mij", legde Luiten uit. De waarnemend voorzitter van de Mondriaan Stichting Joost Kuiper zegt dat het ook ligt aan de bezuinigingen. Die betekenen 'dat Luiten het beleid dat ze in tien jaar heeft opgebouwd, eigenhandig zou moeten afbouwen'.

De Mondriaan Stichting ondersteunt de cultuursector jaarlijks met ongeveer twintig miljoen euro. De in 1968 geboren Luiten was sinds 2001 directeur.