Koperen labyrint in binnentuin Hermitage

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Een labyrint van koper is sinds vrijdag te zien in de binnentuin van de Hermitage. Het bouwsel van beeldend kunstenaars Bart van Heesch en Emile Kröner verwijst volgens het Amsterdamse museum onder meer naar verliefde stelletjes die elkaar in labyrinten achterna zaten tijdens de bals en banketten aan het Russische hof.

Het labyrint is een aanvulling op de tentoonstelling Dining with the Tsars en bestaat uit een koperen buis van 350 meter lang, die in een golvend patroon een doolhof nabootst. Het kunstwerk beslaat een oppervlakte van bijna honderd vierkante meter. Het European Copper Institute wil met het labyrint koper onder de aandacht brengen.

In het museum aan de Amstel worden sinds begin vorige maand acht pronkserviezen uit de Russische tsarentijd tentoongesteld. Meer dan duizend serviesstukken en tafeldecoraties zijn er opgesteld zoals in de Russische paleizen in de achttiende eeuw.

De tentoonstelling wil de grandeur van de bal- en banketcultuur van de tsaren laten zien en bezoekers daarmee het gevoel te geven dat ze in het Winterpaleis zijn. De tentoonstelling loopt tot 1 maart 2015. Het koperen labyrint is tot eind dit jaar te zien.