VVV Breda organiseert wandeling langs Bredase bevrijdingsmonumenten

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
De laatste zaterdagwandeling van de VVV Breda staat in oktober in teken van 70 jaar bevrijding Breda. Op 25 oktober leiden VVV-gidsen belangstellenden rond langs Bredase bevrijdingsmonumenten.

Deze maand is het zeventig jaar geleden dat de Eerste Poolse Pantserdivisie, na een opmars vanuit Baarle Nassau, Breda bevrijdde van de Duitse bezetters. Dat gebeurde onder leiding van Generaal Stansilav Maczek. In samenwerking met het V-fonds en de Gemeente Breda organiseert de VVV Breda op zaterdag 25 oktober een Bevrijdingswandeling onder leiding van VVV-gidsen. De gidsen nemen u onder meer mee langs de Poolse kapel aan de Claudius Prinsenlaan en het Poolse Monument in het Wilhelminapark.
U brengt tevens een bezoek aan het Generaal Maczekmuseum. Omdat dit museum op militair terrein is gehuisvest, dient u een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.
De wandeling start om 14.00 uur bij de dependance van de VVV Breda aan de Grote Markt (in het Stadhuis). Deelname is gratis, maar u dient zich wel van tevoren bij de VVV Breda op te geven en vol is vol.

Kaartverkoop en informatie:
VVV Breda
Willemstraat 17-19 en Grote Markt 38
0900 - 5 222 444 (€ 0,25 per minuut)
info@vvvbreda.nl www.vvvbreda.nl

© Nationale Recreatiegids